Leadership from the Heart

De uitdaging:

Organisaties zijn continu in beweging. Van jou als professional en of leider wordt gevraagd dat je meebeweegt. Maar veranderen gaat vaak niet vanzelf. Het roept vaak weerstand en emoties op.  Emoties die niet altijd worden onderkend in organisaties. Dat heeft een averechts effect op het resultaat want in de onderstroom spelen emoties wel degelijk een rol. Mensen die hun emoties niet kunnen inbrengen 'stagneren" en dat zie je letterlijk in hun gedrag. Dit kan leiden tot een verslechterde communicatie, minder werkplezier, minder productiviteit meer ziekteverzuim, en zelfs tot burn-out.

 

Hoe emoties een rol spelen bij ingrijpende verandering is uitgebreid onderzocht door o.a. Elizabeth Kübler Ross (zie grafiek hieronder).

Hoe ga je hier als professional en/of leider mee om? Hoe maak je gebruik van zowel je cognitieve als emotionele kracht om richting te geven aan verandering? Hoe zorg je dat emoties voor je gaan werken in plaats van tegen? Hoe creëer je als leider meer werkgeluk voor jezelf en je werkomgeving? En hoe zorg je dat ook jij te midden van alle transitie vitaal en op koers blijft? 

 

 

De oplossing

In deze gecombineerde training van de Lof Academy en HeartMath Benelux maken we gebruik van de laatste inzichten op het gebied van neurowetenschappen en leiderschap om persoonlijk te groeien, je emoties te reguleren en een betere en gelukkigere leider te worden. Je leert je emoties (h) erkennen bij zowel jezelf als bij anderen en in te zetten als instrument voor organisatie verandering. Daarnaast biedt de training je veel inzichten en ervaringen om jouw mentale en emotionele veerkracht als leider te vergroten.

 

Opzet van de Training

In deze training ga je onder leiding van 2 ervaren  trainers de diepte in, jezelf confronteren met je eigen gedrag en minder effectieve gedragspatronen doorbreken. Je krijgt inzicht hoe jouw waarneming door stress en emoties vervormd kan worden en je, voordat je het weet en vaak onbewust, in een vicieuze cirkel terecht kunt komen die de prestatie van jou, je medewerkers en jouw organisatie negatief kan beïnvloeden.  De in vele bedrijven beproefde HeartMath technieken helpen je daarbij om inzicht te krijgen en concrete stappen te zetten en bieden je handvatten die je on the job kunt gebruiken.

In deze training maken we gebruik van de laatste inzichten op het gebied van neurowetenschappen. Je leert je bewust te zijn van je eigen emoties, ook omdat dit je helpt de emoties van je medewerkers te onderkennen. Dat doen we met behulp van een biofeedback systeem, maw op een computerscherm kun je zien hoe emoties jouw hartritme beïnvloeden. Daarnaast leer je ook hoe je jouw eigen emoties kan reguleren zodat je niet wordt overspoeld en maximaal overzicht en controle kan houden.

 

Daartoe ontvang je jouw eigen Inner Balance Trainer waarmee je live op je eigen telefoon of tablet jouw hartritme kunt volgen. De methode en de gebruikte apparatuur zijn ontwikkeld door het HeartMath Institute dat sinds 1991 onderzoek doet naar de fysiologie van stress.

 

Reeds meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat het beoefenen van door het HeartMath Instituut ontwikkelde technieken leidt tot een lager cortisol niveau, meer DHEA, meer welbevinden, een lagere bloeddruk en hogere prestaties.

 

Klik hier voor meer info

 

Onderstaande grafiek laat zien dat er een verband bestaat tussen negatieve emoties, stress en lage productiviteit. Bij onprettige emoties maak je cortisol aan wat ook wel het stresshormoon wordt genoemd. Bij prettige emoties daarentegen maak je het hormoon DHEA aan wat een positief effect heeft op je immuunsysteem en ook op je productiviteit.

 

 

Daarnaast werken we met Insights Discovery. Dit is een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel, dat in combinatie met een persoonlijk profiel mensen meer inzicht geeft in zichzelf en anderen. Het geeft een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren. Iedereen heeft vier kleuren in zich. De combinatie van de kleuren geeft je jouw unieke persoonlijkheid. De kleuren refereren aan gedragsvoorkeuren die bepalen hoe je reageert, denkt en handelt. Noem het: je meest natuurlijke zelf.

De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten door een gemakkelijk in te vullen online vragenlijst. Zo ontstaat een persoonlijk profiel dat helemaal over jou gaat en laat zien waar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen.

 

Voorafgaand aan de training

Voor de training vul je on-line een Insights Discovery vragenlijst in waaruit een persoonlijk profiel wordt gegenereerd dat helemaal over jou gaat en laat zien waar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen. Het geeft een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren. Iedereen heeft vier kleuren in zich. De combinatie van de kleuren geeft je jouw unieke persoonlijkheid. De kleuren refereren aan gedragsvoorkeuren die bepalen hoe je reageert, denkt en handelt. Noem het: je meest natuurlijke zelf.

 

Voor wie?

Voor professionals  die willen groeien als leider op persoonlijk en professioneel niveau, die vorm moeten geven aan verandering en daar handvaten voor wil krijgen. Mensen die verbinding willen leggen tussen hoofd en hart.

 

In deze training leer je:

•             Leiding geven aan verandering

•             Krijg je tools en  handvatten geven om om te gaan met chaos

•             Jezelf als leider kunnen inzetten als bron van inspiratie

•             Bijdragen als coherente leider aan betere wereld

•             Niet bang zijn om naar jouw eigen aandeel te kijken

•             Bereidheid om zelf te veranderen

 

De trainers:

Jolanda Holwerda

is oprichter van de Lof academy en partner bij Perpetuum. Zij organiseert met passie internationale  leiderschapsprogramma’s voor bedrijven, teams en individuen. Als yin yoga docent is het haar missie om een verbinding tot stand te brengen tussen hoofd en hart en mensen in beweging te brengen. Vanuit haar persoonlijke bevlogenheid weet ze mensen te inspireren hun leiderschap op zich te nemen voor een betere wereld.

 

Robert Erdbrink

is sinds 2004 oprichter en directeur van HeartMath Benelux. Daarvoor heeft hij o.a. 15 jaar bij Unilever gewerkt waarvan de laatste 4 jaar als Operations Director IgloMora groep. Als lid van het directieteam van een grote organisatie heeft hij zelf veel ervaring met leiderschap, daarnaast geeft hij al meer dan 10 jaar trainingen op het gebied van prestatieverbetering en persoonlijke groei.

 

Data 2018

16-18 mei. Start op woensdag 16 mei om 10 uur en we eindigen op vrijdag rond 17 uur.

Aantal deelnemers :  max 12.

 

Locatie

De Kaag

 

Investering

Standaard tarief: € 1.950,- ZZP tarief: € 1.450,- Privé tarief: € 1.250,-   Bovenstaande prijzen zijn exclusief de accommodatiekosten van € 495,- per persoon. De training is vrij van BTW.

 

Aanbieding:
Als je je inschrijft voor 15 maart ontvang je 15% korting op de cursusprijs (dus niet op de accommodatiekosten)

 

Inschrijven

Liever eerst kennismaken? Dat kan ook!

 

Vragen

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Robert Erdbrink op robert.erdbrink@heartmathbenelux.com of 0653685890 of Jolanda Holwerda op j.holwerda@lofacademy.nl of 0633314077. U kunt ook mailen met ons kantoor op info@heartmathbenelux.com. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ook bellen met HeartMath Benelux via 043-36 55 626.