Achtergrond onderzoek


HeartMath hecht veel waarde aan zijn solide wetenschappelijke basis en is dan ook erg begaan met wetenschappelijk onderzoek in tal van toepassingsgebieden. Het HeartMath Insitute in Californië doet zelf al bijna 30 jaar wetenschappelijk onderzoek rond hartcoherentie en ook worden door HeartMath onderzoeksinitiatieven gefaciliteerd die door ziekenhuizen en universiteiten worden uitgevoerd in o.a. Amerika, Canada, Mexico, Zuid-Afrika, Australië, Nederland, Zweden, Frankrijk, Litouwen, China, Saudi-Arabië en Thailand.

Wereldwijd zijn er reeds vele research studies die aantonen dat gebruik van de HeartMath technieken leidt tot een hoger prestatievermogen, minder stress, verbeterd welbevinden en emotionele stabiliteit. Er zijn reeds meer dan 500 peer-reviewed of onafhankelijke wetenschappelijke publicaties verschenen waarin HeartMath technieken of apparatuur worden gebruikt . Op onze onderzoekspagina kun je een overzicht vinden. 

In dit artikel vind je meer informatie over de wetenschappelijke impact die het HeartMath Institute en het hoofd daarvan, Dr. Rollin McCraty, de afgelopen 25 jaar hebben gehad op onderzoek rondom HRV biofeedback. Zijn h-index score is 44. Hij heeft meer dan 200 publicaties, keynote speeches en patenten op zijn naam staan en is meer dan 8900 keer geciteerd.